54. Teden slovenske drame

Koncert

UM in KUNA Freestyle Show

Na sporedu Tedna slovenske drame

04.04.2024 ob 21:30 MOJKINO Kranj

O dogodku

 

Sonce in luna,
kitara in pa struna,
mornarja sred tajfuna,
Lucifer in nuna …
Sprašuješ se zakaj?
Sprašuješ se kako?
Skozi vsak freestyle,
ne veva, kdo bo kdo.

UM in KUNA sta duhovita in dinamična mešanica freestyle rapa in improvizacijskega gledališča. Tokrat bosta navdih iskala v Ljudožercih, slovenski dramatiki, gledališču in še marsičem. Urh in Igor sta bila že predskupina zasedbe Dubioza Kolektiv, odpirala sta Panč, največji festival standup komedije pri nas, ter nastopila v polni Cvetličarni.

Gre za prekaljena freestyle mačka, ki to formo improviziranja uporabljata za izražanje svoje kreativnosti, čustev, problemov, zafrkancij in vsega, kar pride zraven, prosti slog pa je njuna spontana specialiteta. Kaj, če bi nekdo ustvaril pesem posebej za vas? Ali pa mogoče za vašo sodelavko, sosedo, brata, strica? Bi radi slišali battle med Božičkom in Slavojem Žižkom ali pa med avokadom in feferonom? Kako kul bi bilo, če bi nekdo ustvaril himno vašemu podjetju? Ali pa mogoče komad o tem, kako ste enkrat kot otrok poskusili pojesti palčko za čiščenje ušes?

Vse je možno na UM & KUNA freestyle showu, kjer nastajajo komadi na kraju samem, temo pa določite prav vi – občinstvo. UM & KUNA bosta vzela vaš predlog ali idejo in razvila povsem nov, enkraten, neponovljiv komad.

Fotogalerija

UM in KUNA Freestyle Show
UM in KUNA Freestyle Show
UM in KUNA Freestyle Show

Iskalnik