53. Teden slovenske drame

Strokovno srečanje oblikovalcev maske slovenskih poklicnih gledališč

Na sporedu Tedna slovenske drame

02.04.2023 ob 10:00

O dogodku

Gledališka maska dopolni in nadgradi igralsko kreacijo, saj skupaj s kostumom bistveno določa ne le vizualni del predstave, temveč tudi izraznost igralca, plesalca, performerja. Povezuje dva vidika: likovnega, s katerim se vzpostavlja v polju avtorskega umetniškega izraza, ter obrtnega, saj je kakovost izvedbe odvisna od poznavanja in obvladovanja različnih tehnik ter materialov.

Hiter razvoj in dostopnost materialov od oblikovalcev maske zahtevata nenehno izpopolnjevanje, hkrati pa nove tehnike in materiali širijo njihove izrazne možnosti. Pri tem razvoj gledališke maske vpliva tako na kostumografijo kot tudi na razvoj performativnega izraza.

Vse to so razlogi, zaradi katerih se tradicionalno srečanje oblikovalcev maske spet vrača na program Tedna slovenske drame.

Na 6. strokovnem srečanju oblikovalcev maske slovenskih poklicnih gledališč bodo predstavljeni izdelki in storitve kranjskega podjetja Klevi. Podjetje Klevi, v katerem bo srečanje tudi potekalo, letos praznuje 30 let delovanja. Zaposleni v podjetju dnevno oskrbujejo več kot 3500 frizerskih, pedikerskih in kozmetičnih salonov ter nudijo več kot 5000 različnih izdelkov, ki jih zagotavljajo s pomočjo 20 poslovnih partnerjev, ki sodijo med svetovne priznane proizvajalce frizerskih in kozmetičnih izdelkov ter pripomočkov.

Fotogalerija

Strokovno srečanje  oblikovalcev maske slovenskih  poklicnih gledališč
Strokovno srečanje  oblikovalcev maske slovenskih  poklicnih gledališč

Iskalnik